Halssilan saunalla vietettiin rentoja avajaisia – jatkossa luvassa naisten ja miesten vuoroja sekä sekasaunaa

Kauan odotetut avajaislöylyt heitettiin Halssilan saunan kiukaalle lauantaina. Sauna lämpeni sekavuorolla aina kello 22 asti, ja kaikki saunojat olivat tervetulleita.

Osallistujien oli kuitenkin suositeltavaa liittyä saunaseuran jäseniksi, kertoi Yläkaupungin Saunaseuran puheenjohtaja Ari Rusanen.

Hänen mukaansa kello kahdeksan jälkeen saunalla oli käynyt jo 50 ihmistä.

Perinteikkäällä puutaloalueella sijaitsevan saunan pihaan hankittiin upouusi poreallas, jossa saunojat voivat vilvoitella löylyjen välissä.

Rusanen sanoi, että jatkossa saunalla on tarkoitus järjestää naisten ja miesten vuoroja arkipäivisin. Vuorot jaetaan kysynnän mukaan.

– Viikonloppuna on sitten ihan sekasauna.

Ensi viikolla sauna on vielä arkipäivät kiinni, mutta viikonloppuna kiuas kuumenee jälleen.

Rusasen mukaan myös perhesaunaa suunnitellaan tuleville lauantaille. Ylen Saunapäivä-ohjelma vieraili Halssilassa viime kuussa, jolloin saunalle saapui noin 50–60 saunojaa, etenkin perheitä ja lähiasukkaita.

Halssilan sauna piti alkuperäisen suunnitelman mukaan avata jo toukokuun alussa, mutta tilojen remontointi viivästyi. Nyt Kärpänkuja 16:ssa sijaitsevaa sauna on puunattu lattiasta kattoon.

Saunalla on pitkät perinteet, sillä se valmistui jo vuonna 1950, kun Albin Fredrik Hakala puuhasi pihapiirinsä yleistä saunaa alueen asukkaille. Yleisenä saunana rakennus toimi vielä vuonna 1991, kunnes se sulki ovensa.

Yläkaupungin Saunaseuran omistamaa saunaa kutsutaan perustajansa mukaan myös Hakalan saunaksi.

Lauantaina saunalla kävi myös Hakalan sukua, Lasse Hakala sekä Timo Hakala vaimoineen.

copyright @ ylakaupunginsauna.fi